Op zoek naar een relatie? Wat kan een matchmaker doen?

Op zoek naar een relatie? Wat kan een matchmaker doen?

Sommige mensen vinden het heerlijk om alleen te zijn. Maar het komt toch vaker voor dat je hoort dat alleenstaanden graag iemand in hun leven zouden hebben. Om samen dingen te ondernemen, op vakantie te gaan en lief en leed te delen. Het is alleen niet altijd eenvoudig om de persoon te vinden die deze waardevolle aanvulling in je leven is. Een matchmaker relatie kan daar het verschil in maken.

Wat zoek je in een partner?

Ieder mens is verschillend. En iedereen zoekt dus op het eerste gezicht ook iets anders in een relatie of in een partner. Dat varieert van de wens om samen kinderen te krijgen tot de behoefte om wel een exclusieve relatie te hebben, maar toch ook je eigen huis aan te houden. Het is niet altijd eenvoudig om deze wensen op elkaar aan te laten sluiten. Zeker niet als je af moet gaan op de spaarzame informatie die je over iemand kunt lezen in een online datingprofiel. Met een matchmaker relatie kun je al je wensen, en zelfs je eisen, duidelijk uitleggen. Zodat je ook werkelijk voorgesteld wordt aan iemand die zo dicht mogelijk bij jouw idee van ideale partner in de buurt komt.

Wat is de kracht van een matchmaker relatie?

Om goed te beschrijven wat je nu precies in een partner zoekt en wat je van deze persoon verwacht, kan lastig zijn. Je hebt er wel idee bij, maar om het precies uit te spreken is vaak een ander verhaal. Meld je je aan bij een matchmaker relatie dan maakt de consulent een afspraak met je voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek worden alle belangrijke zaken met je doorgenomen. En doordat de matchmaker relatie veel ervaring heeft, zul je misschien ook vragen krijgen die je niet had verwacht. Maar die je wel tot nadenken zetten. Waardoor je uiteindelijk een goed beeld hebt van wat je zoekt in een partner. En dan gaat het niet alleen om het uiterlijk. Het zijn net zo goed zaken als de persoonlijke eigenschappen, de leefstijl en de toekomstverwachtingen. Van zowel jouzelf als je toekomstige partner. Na dit persoonlijke gesprek wordt de persoon aan je voorgesteld die het beste bij je past.

Hoe groot is de kans van slagen bij een matchmaker relatie?

Door de persoonlijke gesprekken heeft de consulent een goed beeld van je. Maar dat geldt net zo goed voor de andere mensen die zich bij de matchmaker relatie hebben gemeld. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen op basis van de gegevens die op papier staan een match voor je wordt gezocht. Maar ook op basis van de uitgebreide gesprekken. Natuurlijk is het niet zo dat iedere eerste ontmoeting direct tot een relatie leidt. Mensen kunnen op het eerste gezicht zich direct tot elkaar aangetrokken voelen. Soms heeft het wat tijd nodig. En in bepaalde gevallen is er helemaal geen klik. Dan kijkt de matchmaker relatie gewoon verder voor een passende match. Uit de praktijk blijkt dat van de mensen die ingeschreven zijn bij een matchmaker relatie, 75% een partner voor het leven vindt. En dat maakt het zeker waard om de kans te grijpen.

Reacties zijn gesloten.